Judo

 

 

Home 9 Judo

Judo in Bemmel

Judo is een vechtsport die zijn oorsprong kent in Japan. De sport wordt beoefend in een judogi (een ander woord voor judopak), en de bedoeling is om de tegenstander op de rug te krijgen, binnen een terrein dat wordt afgebakend door de tatami en met naleving van bepaalde regels om de judogi vast te pakken (die regels noemt men algemeen de Kumi kata).

Judo is bij uitstek geschikt om vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Het is geen doel om een goede judoka te worden, maar om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien. De motorische en mentale ontwikkelingen staan bij onze trainingen voorop. In Bemmel kun je al meedoen met Judo als je 5 jaar bent. Het is voor jong en oud. Wil je een keer een nieuwe sport proberen? Kom gerust een keer kijken naar een les!

Judo toernooi organiseren?

Wil jij een judo toernooi of ander sport event organiseren in de Kooi? Let’s do it! Met 500m2 aan sportvelden, tennisvelden, horeca, vergaderzalen, een volledige gym inclusief twee groepszalen, hebben we alle ruimte om jouw event tot een knallend succes te maken. 

Bij de Kooi vinden we het belangrijk dat jouw event van het begin tot het einde een succes wordt. Daarom denken wij graag met je mee over de perfecte invulling. Op zowel sportief, organisatorisch als culinair gebied.